De Turfburger!!

Regio - De horecaondernemers Theo Bentlage en Jan Braam hebben afgelopen week een unieke vondst gedaan langs de veenroute. Ze vonden een kistje met daarin een geheim recept van grootmoeder Lippolt voor een turfburger.

Deze hamburger is tijdens de veenarbeid (1876) ontwikkeld in het Veenkoloniaal gebied. Vermoedelijk is dit kistje met het recept bij het graven van de turfvaart in de bodem terechtgekomen. Sinds de vaarroute weer in gebruik is, is het kistje waarschijnlijk losgeraakt van de bodem.


Braam: ‘Ik zag iets verdachts in het water en voordat ik ook maar iets kon doen, sprong Theo in het water om het eruit te vissen!’ Bentlage: ‘Het kistje was helemaal verroest, niet meer normaal open te krijgen. Wij willen hier echt iets mee doen. Wij hebben dit recept nieuw leven ingeblazen en gaan dit gezamenlijk op de kaart zetten. Om deze burger te introduceren gaan we deze tijdens de Turfjesmarkten voor het eerst aanbieden aan het publiek.

De turfburger is verkrijgbaar bij De Witte Olifant in Klazienaveen en zalencentrum Bentlage in Emmer-Compascuum. « Terug naar nieuwsoverzicht

Op zoek naar een leuk cadeau?

Geef een Witte Olifant cadeaubon!

Klik hier om te bestellen

Agenda

  • Er zijn momenteel geen geplande agendapunten.