De Witte Olifant onderscheiden als ‘Meest Toegankelijk Horecabedrijf’

Klazienaveen/Emmen – De Witte Olifant in Klazienaveen is 8 oktbober j.l. door het OSOG (Overleg- en SamenwerkingsOrgaan van Gehandicapten) onderscheiden met een oorkonde als 1 van de 3 ‘Meest toegankelijke horecagelegenheden’ binnen de gemeente Emmen.

In de ‘Week van de toegankelijkheid’, van 3 t/m 8 oktober 2016, waren 10 bedrijven genomineerd als meest toegankelijk. Daaruit zijn uiteindelijk 3 horecabedrijven overgebleven die de oorkonde als meest toegankelijk horecabedrijf hebben gekregen. Eigenaar Jan Braam van De Witte Olifant in Klazienaveen heeft gisteren zijn oorkonde in ontvangst mogen nemen.

OSOG
De OSOG, het gehandicapten platform dat al ruim 30 jaar bestaat binnen de gemeente Emmen. Wethouder Jitse Otter heeft zaterdagmiddag 8 oktober de landelijke actieweek van de toegankelijkheid op het marktplein in de ‘Muziekkoepel’ afgesloten. Samen met mevrouw I. Noorlander heeft hij de 3 meest toegankelijke horecabedrijven bekend gemaakt. Zij ontvingen een oorkonde en het keurmerk van de OSOG.

Naast De Witte Olifant in Klazienaveen waren ook Hotel Ten Cate en Eetcafe Groothuis, beide in Emmen, geselecteerd door het OSOG als horecagelegenheden in de gemeente Emmen die het best toegankelijk zijn voor mindervaliden.

Naast de uitreiking van de oorkonde was er een korte presentatie en lancering van een Emmer APP, dat verzorgd gaat worden door de organisatie ‘ONGEHINDERD’. Directeur de Nooij uit Eindhoven was daarbij eveneens aanwezig. Met deze app kun je de toegankelijkheid van gebouwen controleren. Het OSOG heeft meegewerkt aan deze app.

De Witte Olifant
Van Echtenskanaal NZ 600 (Schip 1)
7891 AW Klazienaveen
Telefoon: 0591 – 39 47 87
Facebook: @DeWitteOlifant
Website: www.dewitte-olifant.nl
E-mail: info@dewitte-olifant.nl

(Foto’s: Henk Lambers) « Terug naar nieuwsoverzicht

Op zoek naar een leuk cadeau?

Geef een Witte Olifant cadeaubon!

Klik hier om te bestellen

Agenda

  • Er zijn momenteel geen geplande agendapunten.